Dunia penuh dengan corak dan warna warni kehidupan maka terpulanglah untuk kita membuat corak dan warna yang kita ingini, usah dikesali dengan corak dan warna yang dipilih tapi pelajarilah untuk memperbaikinya.
Sabtu, 15 Januari 2011
Sotong & Udang Goreng Tepung
Hari nie makan lauk sotong dan udang goreng tepung plus sayur bayam tumis air jer. Malas lak aku nak snap gambar sayur tu.
Korang makan apa eh? Mesti sedap gak kan? Tepung salut udang n sotong tu aku selalu tambah rempah ratus yang berbeza. Kalo rajin aku letak lada sulah, lada hitam, serbuk jintan, serbuk kunyit dll. Time malas kang aku letak serbuk kunyit semata2.
Tentulah rasanya lain tapi yang pasti tetap sedap. [ndak gak ngaku sodap yo..kikikiki]. Sebelum aku tabur tepung aku celupkan udang n sotong dalam telur bercampur air. Kenapa? hah..ini untuk merangupkan lagi serbuk tepung kita tu. Tak caya? Cubalah sendiri dik non..hehehehe Tapi kureng berjaya ana tak bertanggungjawab eh bcos i bukan chef bertauliah gitu..hahahah [taupun takut..]
Korang makan apa tu? bak skit..kita tukar2 lauk ndak? Jangan kata makan kat luar..jeles i tau..huhuhu
Langgan:
Catat Ulasan
(
Atom
)
telur bercampur air tu cam ner...hehehe....celup dalam telur then dlm air atau telur siap2 campur ngan air...hahaha...tak paham
BalasPadamIla, telur bercampur air maksudnya telur tu siap2 campur dgn air..
BalasPadamtadi makan apa ya.. oo ye makan kat kedai di shah alam mee kari je hehe
BalasPadamabah mang sajer bikin org jeles tau..huhuhu
BalasPadamadoiiii..lazatnya udang n sotong goreng tepung tu..trus kema jd lapar ni kak ida oiii.. =)
BalasPadam*kak jom join GA..kema da tag akk k..hehehe*
mang lazat woo..maklumlah org masak sesekali kan..kalo hari2 sure laggiii sedapp..[ndak gak tu]
BalasPadamkema tag akak join GA?..nnt akak tgk..