Sabtu, 15 Januari 2011

Sotong & Udang Goreng Tepung



Hari nie makan lauk sotong dan udang goreng tepung plus sayur bayam tumis air jer.  Malas lak aku nak snap gambar sayur tu.


Korang makan apa eh?  Mesti sedap gak kan? Tepung salut udang n sotong tu aku selalu tambah rempah ratus yang berbeza.  Kalo rajin aku letak lada sulah, lada hitam, serbuk jintan, serbuk kunyit dll.  Time malas kang aku letak serbuk kunyit semata2.


Tentulah rasanya lain tapi yang pasti tetap sedap. [ndak gak ngaku sodap yo..kikikiki]. Sebelum aku tabur tepung aku celupkan udang n sotong dalam telur bercampur air.  Kenapa?  hah..ini untuk merangupkan lagi serbuk tepung kita tu. Tak caya?  Cubalah sendiri dik non..hehehehe  Tapi kureng berjaya ana tak bertanggungjawab eh bcos i bukan chef bertauliah gitu..hahahah [taupun takut..]

Korang makan apa tu?  bak skit..kita tukar2 lauk ndak?  Jangan kata makan kat luar..jeles i tau..huhuhu


6 ulasan :

  1. telur bercampur air tu cam ner...hehehe....celup dalam telur then dlm air atau telur siap2 campur ngan air...hahaha...tak paham

    BalasPadam
  2. Ila, telur bercampur air maksudnya telur tu siap2 campur dgn air..

    BalasPadam
  3. tadi makan apa ya.. oo ye makan kat kedai di shah alam mee kari je hehe

    BalasPadam
  4. abah mang sajer bikin org jeles tau..huhuhu

    BalasPadam
  5. adoiiii..lazatnya udang n sotong goreng tepung tu..trus kema jd lapar ni kak ida oiii.. =)

    *kak jom join GA..kema da tag akk k..hehehe*

    BalasPadam
  6. mang lazat woo..maklumlah org masak sesekali kan..kalo hari2 sure laggiii sedapp..[ndak gak tu]
    kema tag akak join GA?..nnt akak tgk..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails